Donderdag 20 februari 2020 om 22:00

Download at: 14-3-2022 15:44:57

$i: Index | $pi: Padded Index | $an: Album Name | $d: Date | $dc: Date Compact
$c: Caption | $fc: Caption (First line) | $fw: Caption (First word)
$t: Tag | $ft: First Tag | $o: Original file name

Preview:


Filter Photos By:

Caption:
Tag:
Comment:

2018-08-23 19:08:58

All in the Family

was een Amerikaanse sitcom, die van 1971 tot 1979 werd uitgezonden door CBS. In Nederland werd de serie ook uitgezonden, door de VPRO, vanaf 12 oktober 1972. Op dat moment zat de serie in Amerika in zijn derde seizoen.
De serie werd gebaseerd op de Britse serie Til Death Us Do Part en was onconventioneel vanwege de onderwerpen die tot dan toe als niet geschikt werden beschouwd voor uitzending op televisie, zoals homoseksualiteit, racisme, gelijke rechten voor vrouwen, verkrachting, borstkanker en impotentie.
All in the Family won 39 televisieprijzen, waaronder 22 Emmy Awards, acht Golden Globes en twee People"s Choice Awards

De serie gaat over een typisch blank arbeidersgezin, woonachtig in een volksbuurt in Queens in de stad New York, bestaande uit vader Archie Bunker (Carroll O"Connor), moeder Edith (Jean Stapleton), dochter Gloria (Sally Struthers) en haar echtgenoot Michael Stivic (Rob Reiner). Vader Archie vindt zichzelf een liberaal mens, die niets tegen mensen van andere afkomst dan die van hemzelf heeft als ze maar niet in zijn buurt wonen. Hij is daarnaast van mening dat vrouwen het best tot hun recht komen in de huishouding en in de keuken. Zijn vrouw Edith blinkt niet uit in intelligentie en heeft zich volledig geschikt naar het rolmodel dat haar door Archie is opgelegd. Zij is degene die Archie enerzijds vaak mateloos irriteert met haar opmerkingen en hoge schrille stemgeluid, maar hem anderzijds altijd weer kan bijsturen.
Dochter Gloria en echtgenoot Mike zijn archetypes van de moderne jongeren van de jaren 70. Gloria wordt regelmatig gedwongen een loyaliteitskeuze te maken tussen haar man en haar vader. Mike is op zijn beurt degene die altijd aanmerkingen heeft op het burgerlijke bestaan van de Bunkers, maar zelf werkloos is en dus wel uit de ruif mee-eet. Mike en Archie verzeilen vaak in verhitte discussies over sociale en maatschappelijke onderwerpen, waarbij Archie Mike regelmatig uitmaakt voor Meathead (gehakthoofd). Ook wordt Mike uitgemaakt voor Polak, omdat hij van Poolse afkomst is.
Met de donkere buren, de Jeffersons, heeft Archie een haat-liefde verhouding. Uiteraard wijst hij ze af, omdat ze ´zwart´ zijn. De buurman heeft echter ook vooroordelen ten aanzien van blanken. Juist omdat ze allebei bevooroordeeld zijn, hebben ze soms ook begrip voor elkaar. Zo weten ze elkaar te vinden als de zoon van de buren zich verlooft met een half blanke vrouw.
De serie speelt zich vrijwel geheel af in de woonkamer van de Bunkers.

2018-08-23 19:08:58

Baretta -Robert Blake

De serie draait om detective Anthony Vincenzo "Tony" Baretta, een onorthodoxe agent die met zijn grote geelkuifkaketoe Fred in een appartement woont in het omgebouwde King Edward Hotel. De stad waarin de serie zich afspeelt wordt niet bij naam genoemd.
Net als zijn rolmodel David Toma draagt Tony Baretta geregeld vermommingen voor zijn opdrachten. Hij heeft vaak een niet-brandende sigaret tussen zijn lippen of achter zijn oor. Zijn auto is een roestige vierdeurs Chevy Impala uit 1966 bijgenaamd "The Blue Ghost".

Robert Blake, geboren als Michael James Vincenzo Gubitosi (Nutley, 18 september 1933) is een Amerikaans acteur.
Hij had hoofdrollen in onder meer de langspeelfilms Andy Hardy"s Double Life uit 1942, de MGM Our Gang komische films in de oorlogsjaren, Humoresque uit 1946, In Cold Blood uit 1967, Of Mice and Men uit 1981, Money Train uit 1995 en Lost Highway uit 1997.
Voor zijn hoofdrol als Det. Tony Baretta in de ABC-televisieserie Baretta was hij in het seizoen 1974-1975 bij de 27e Primetime Emmy Awards de laureaat van de Primetime Emmy Award voor mannelijke hoofdrol in een dramaserie. Hij werd nog drie maal genomineerd, bij de 29e, 35e en 45e Primetime Emmy Awards maar haalde geen Emmy meer binnen.
Baretta leverde hem in 1976 ook een gedeelde Golden Globe op, met Telly Savalas van Kojak als de andere winnaar. Voor zijn rol in Coast to Coast werd hij genomineerd voor de Golden Raspberry Awards 1980, maar hij kon de twijfelachtige eer aan Neil Diamond laten.
In 2001 werd zijn tweede echtgenote, Bonnie Lee Bakley, vermoord tijdens een gezamenlijk uitje. Blake werd gearresteerd en in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op zijn echtgenote maar werd vrijgesproken. Hij werd in een latere civiele zaak verantwoordelijk gehouden voor de dood van zijn echtgenote en kreeg daarvoor een boete opgelegd. Dit had als gevolg dat Robert Blake zichzelf bankroet moest laten verklaren.
Bakley ligt begraven op het Forest Lawn Memorial Park

2018-08-23 19:08:58

Beverly Hills 90210

is een Amerikaanse tienersoap die van 1990 tot 2000 op de televisiezender Fox Network uitgezonden werd. De soap speelde rond een groep tieners in de chique wijk Beverly Hills op de West Beverly Hills High School. 90210 verwijst naar de postcode van Beverly Hills.
Hoewel het eerste seizoen geen succes was, besloot Fox toch een tweede serie uit te zenden. Deze werd veel beter bekeken en een nieuw succes was geboren. Met name in de Verenigde Staten was het succes van de serie groot. In Nederland is het aanvankelijk door RTL 4 tussendoor op RTL5 uitgezonden, later door Veronica en uiteindelijk Yorin. In België werd de hele serie uitgezonden door VTM.
Er zijn uiteindelijk 296 afleveringen van het programma uitgezonden, voordat het doek in 2000 definitief viel. In 2008 verscheen een spin-off van de reeks, genaamd 90210. Ook deze serie wordt gemaakt door Rob Thomas, die eerder al verantwoordelijk was voor de successerie Veronica Mars.

2018-08-23 19:08:58

Bonanza

was een Amerikaanse westernserie die in de jaren 60 en 70 furore maakte op de televisie. De serie werd in Amerika uitgezonden van 12 september 1959 tot en met 16 januari 1973; veertien seizoenen ofwel 430 afleveringen. Het behoorde in Amerika na Gunsmoke tot de best bekeken series. Ook in België en Nederland was de serie zeer populair en werd uitgezonden door de BRT en KRO: de reeks werd in 1964, 1965 en 1966 drie jaar op rij bekroond met Humo"s Prijs van de Kijker.
De verhalen spelen zich af in het Amerika van rond 1860 en draaiden om de familie Cartwright, bestaande uit een vader en drie zoons (ieder van een andere moeder; pa Cartwright had de tegenslag zijn vrouwen snel te verliezen). Gezamenlijk runden de mannen de Ponderosa ranch.
Ben ("Pa") Cartwright, gespeeld door de Canadese acteur Lorne Greene, stond aan het hoofd van het gezin. Zijn zoons waren Adam (Pernell Roberts), Eric, beter bekend als Hoss (Dan Blocker) en Little Joe (Michael Landon). Nog een belangrijk figuur in de serie was de Chinese kok Hop Sing (Victor Sen Yung).
In 1965 verliet Pernell Roberts de serie, waarna het programma wat in populariteit afnam. Herstel in kijkcijfers kwam nadat David Canary de cast kwam versterken in de rol van voorman Candy Canaday. Hij werd geïntroduceerd in 1967 in aflevering 271 (Sense Of Duty). Nadat Dan Blocker in 1972 plotseling overleed, was het snel gedaan met Bonanza. Het programma verdween geruisloos. Tegenwoordig bevinden zich enkele afleveringen van de serie in het publiek domein.
Het TV-kanaal ONS is in november 2017 begonnen met het uitzenden van de pakweg 30 afleveringen die zich in het publieke domein bevinden, wat kort door de bocht inhoudt dat er geen rechten hoeven te worden afgedragen. Ook ontbreekt de originele begintune van de serie en laat de beeldkwaliteit te wensen over. Of de resterende 400 afleveringen ooit door ONS zullen worden uitgezonden is daardoor maar de vraag. Deze zijn een stuk duurder om uit te zenden.

2018-08-23 19:08:58

CHARLIE"S ANGELS, Jaclyn Smith, Kate Jackson, Farrah Fawcett, 1976-1981

Charlie"s Angels was een Amerikaanse televisieserie, die werd uitgezonden door ABC van 1976 t/m 1981. De serie ging over drie vrouwelijke detectives die werkten voor een onderzoeksbureau, genaamd Charles Townsend Agency. De baas van de drie vrouwen, Charlie (met de stem van John Forsythe), is zelden te zien in de serie, en als hij dan in beeld komt, is slechts zijn rug te zien.
De drie oorspronkelijke "angels" waren Sabrina Duncan (gespeeld door Kate Jackson), Jill Monroe (Farrah Fawcett) en Kelly Garrett (Jaclyn Smith). Opgeleid tot politieagentes, maar ontevreden met de "zeer gevaarlijke" karweitjes die ze op moeten knappen (voornamelijk administratief werk, het bemannen van de telefooncentrale en het dienstdoen als verkeersbrigadier), hebben de dames de overstap gemaakt naar de privésector.
De rolbezetting van de serie varieerde: na het eerste seizoen verliet Jill Monroe het agentschap, maar haar zus Kris (gespeeld door Cheryl Ladd) nam haar plaats in het team in. In de volgende seizoenen waren er nog wel enkele gastoptredens voor Fawcett weggelegd. Aan het eind van het derde seizoen ging Sabrina Duncan ander werk doen. Zij werd opgevolgd door Tiffany Welles (Shelley Hack), een gewezen politieagente uit Boston. Toen die een jaar later terug naar haar geboortestad ging, werd ze op haar beurt opgevolgd door fotomodel Julie Rogers (Tanya Roberts) – de enige angel die geen opleiding aan de politieschool gevolgd had. Jaclyn Smith was het langst te zien in de serie: zij deed mee tot en met het einde van het vijfde (en laatste) seizoen. Ook hun mannelijke collega John Bosley (David Doyle) deed alle vijf de seizoenen mee.
De serie werd regelmatig Jiggle TV of T&A TV (Tits and Ass television) genoemd vanwege de provocatieve kledingstijl. Dit hoorde echter bij de personages van de serie, want mede dankzij hun schoonheid kregen ze het voor elkaar om veel zaken op te lossen.
Na de oorspronkelijke serie werd er in 1989 een nieuwe versie uitgezonden. In 2002 werd er een Duitse versie van Charlie"s Angels gemaakt. Het eerste seizoen werd goed ontvangen, maar het tweede seizoen minder en de serie was bovendien veel te duur, zodat in 2005 de serie werd gestopt. In 2011 werd met een nieuwe serie begonnen. De angels hebben in deze serie andere achtergronden en de serie speelt niet in Los Angeles maar in Miami. Wel zijn enkele afleveringen gebaseerd op afleveringen van de oorspronkelijke serie. De serie werd bijzonder slecht ontvangen en al na enkele uitzendingen gestopt.
In 2000 verscheen een op de serie gebaseerde, gelijknamige bioscoopfilm die zo succesvol was dat in 2003 nog een film uitkwam: Charlie"s Angels: Full Throttle. In deze laatste film was een cameo voor Jaclyn Smith weggelegd. Naast de film kwamen dat jaar nog enkele videospellen uit met de naam Charlie"s Angels.

2018-08-23 19:08:58

Columbo

is een Amerikaanse detectiveserie met in de hoofdrol Peter Falk, die liep tussen 1971 en 2003. Op 20 februari 1968 werd er echter al een film uitgezonden; Prescription: Murder. In elke aflevering wordt een moord gepleegd, en de morsige en schijnbaar verstrooide luitenant Columbo van het Los Angeles Police Department probeert deze vervolgens op te helderen door zich op details te concentreren. In de VS werd de serie uitgezonden door NBC, en in Nederland en Vlaanderen in de jaren zeventig door respectievelijk AVRO en de BRT. De serie werd diverse malen herhaald door de televisiezenders RTL 4, RTL 8, SBS 6, VTM, VT4 en 13th Street. De afleveringen duren tussen de 73 en 98 minuten lang, en zijn in 44 landen uitgezonden.

Kenmerken van het personage Columbo[bewerken]
Columbo heeft een aantal erg herkenbare kenmerken, waardoor hij slordig overkomt bij de verdachte die hij op het oog heeft. Dit werkt echter in zijn voordeel, omdat hij hierdoor al gauw onterecht onderschat wordt. Dit contrast wordt nog versterkt doordat de moordenaars meestal van hogere komaf zijn.
Zijn kenmerken zijn:
Hij draagt steeds een oude regenjas, oude schoenen, en zijn haar is verward. In de eerste aflevering, Prescription: Murder, heeft hij zijn regenjas meestal in zijn handen en is zijn haar iets korter dan in de rest van de serie. Zijn vrouw heeft eens voor hem in één aflevering (""Now You See Him"" uit 1976) een nieuwe regenjas gekocht, maar hij bleef zijn oude verkiezen. Onder deze regenjas draagt hij een bruin pak, wit overhemd en een (meestal zwarte) stropdas.
Zijn sigaar is steeds aanwezig, zelfs in ziekenhuizen. De serie speelde ook in een tijd waar in veel openbare gelegenheden nog gerookt mocht worden. De sigaar brandt echter lang niet altijd, zeker niet in de latere afleveringen.
Columbo beweert niet te drinken als hij in dienst is. In de aflevering "Murder by the Book" (1971) drinkt hij echter bourbon, in "Any Old Port in a Storm" (1971) wijn en in "Grand Deceptions" (1989) sherry.
Buitenshuis diept Columbo regelmatig eten op uit zijn jaszak. Vaak is dit een hardgekookt ei of fruit. Verder komt hij al jaren in dezelfde diner waar hij steevast chili bestelt.
Bij het verlaten van een scène komt hij meestal terug binnen met de woorden: O, just one more thing, waarna hij een uitspraak doet die de moordenaar duidelijk maakt dat hij hem dicht op de hielen zit.
Columbo concentreert zich erg op details en tegenstrijdigheden in het verhaal van de moordenaar. Zelf heeft hij het vaak over kleinigheidjes ("little things"), losse eindjes ("loose ends") of iets wat hem stoort ("it bothers me").
Zijn auto: een oude Peugeot 403 cabriolet uit 1959.
Zijn hond: een Basset hound die niets doet en ook niet luistert, met de naam "Dog". Veelal onder behandeling bij dierenarts Benson (gespeeld door Michael Fox).
De muziek: vaak gefloten of geneuried door Columbo zelf, soms hoorbaar in de achtergrond; een oud kinderliedje genaamd "This old man came rolling home". Overige muziek werd onder meer gecomponeerd door Gill Mellé, Dick DeBenedictis, Oliver Nelson en Billy Goldenberg. Oorspronkelijk werden alle films voorafgegaan door The NBC Mysterie Movie Theme van Henry Mancini. Deze tune omvatte een verzameling televisiefilms van Columbo, McCloud met Dennis Weaver en McMillan & Wife met Rock Hudson.
Columbo is ook steeds erg vriendelijk, beleefd en toont zelfs respect ten opzichte van de moordenaar. Hij zal zelden zijn kalmte verliezen. In zijn jeugd was hij echter een kwajongen en hij is inspecteur geworden om al zijn streken goed te maken. Dit zegt hij in de aflevering "Death Lends A Hand".
Columbo opereert meestal in de betere wijken van Los Angeles. De verdachten die hij onder handen neemt zijn dan ook gewoonlijk rijke en/of invloedrijke figuren, niet zelden uit de filmbusiness van Hollywood, die in luxe-villa"s wonen. Columbo toont zich altijd bijzonder respectvol, zelfs nederig tegenover zulke belangrijke mensen, en vraagt hen soms een gunst. Daardoor wint hij hun vertrouwen, of gaan ze hem onderschatten. Als ze gaan begrijpen dat Columbo hen verdenkt, proberen ze soms hun invloed aan te wenden om hem te dwingen hen met rust te laten, maar dat heeft nooit het gewenste effect.
Humor is ook steeds aanwezig, in subtiele vorm.
Columbo is van Italiaanse afkomst en spreekt zelf behoorlijk Italiaans. Dat is wel de enige vreemde taal die hij lijkt te kennen. De enkele keren dat hij in Mexico is, verstaat hij geen woord Spaans.
Zijn loon is maar magertjes, en af en toe zit hij dus wat in geldnood, of wordt er humor uit dit feit gehaald (bijvoorbeeld als hij nieuwe schoenen wil kopen, die te duur voor hem blijken te zijn).
Columbo verscheen in een tijd dat politiemannen steeds macho"s waren (bijvoorbeeld Steve McQueen en Clint Eastwood) en zijn onverzorgde verschijning, alsook zijn manier van optreden, was dan ook een ietwat gewaagde zet van NBC.

2018-09-03 09:40:41

Coronation Street

is een langlopende Britse televisieserie (een zogenaamde soapserie) geproduceerd door ITV Granada Television. De eerste aflevering van de serie werd uitgezonden op 9 december 1960. Sindsdien zijn meer dan 8000 afleveringen te zien geweest. De serie wordt uitgezonden door de Britse zender ITV, en is reeds lang zeer succesvol.
Het programma gaat over het alledaagse leven van de bewoners van Coronation Street in Weatherfield, een denkbeeldige buurt in Greater Manchester, waar het programma ook wordt opgenomen. Het café in de straat, de Rovers Return Inn, vervult een belangrijke rol in de serie als ontmoetingsplaats van de bewoners.
Op 17 september 2010 werd Coronation Street "s werelds langstlopende tv-soapserie in productie, nadat de Amerikaanse soap As the World Turns op die datum was geëindigd.[1] Daarvoor was het al de langstlopende dramaserie in het Verenigd Koninkrijk.[2] In 1971 verkocht Granada Television een recordaantal van 1144 afleveringen aan het voormalige Canadese televisiestation CBKST Saskatoon.[2]
Tussen 1967 en 1975 zond de VARA 428 afleveringen van de serie in Nederland uit. Sinds 2010 is de serie vijf dagen per week te zien geweest bij SBS 6. Vanaf 2006 werd de reeks ook uitgezonden door Vitaya, een kleine Belgische tv-zender.[3]
De Nederlandse acteur Lex van Delden vervulde in 1981 een rol in de serie.

2018-09-03 09:40:41

Daktari

is een televisieserie uit de 60"er jaren over een dierenarts genaamd Dr. Marsh Tracy, zijn dochter Paula en zijn staf gesitueerd in het natuurpark Wameru Study Center for Animal Behaviour in Oost-Afrika. Daktari betekent "dokter" in het Swahili. De serie ontstond nadat de film Clarence, the Cross-Eyed Lion werd uitgebracht.

Rolverdeling
Dr. Marshall Tracy - Marshall Thompson
Paula Tracy - Cheryl Miller (actrice)
Mike Makula - Hari Rhodes
Jack Dane - Yale Summers
Boswachter Hedley - Hedley Mattingly
Clarence de schele leeuw
Judy de chimpansee

2018-09-03 09:40:41

Dallas

was een Amerikaanse soapserie die tussen 2 april 1978 en 3 mei 1991 werd uitgezonden door het Amerikaanse televisiestation CBS. De serie draaide om de familie Ewing, die haar fortuin had gemaakt in de olie-industrie. In totaal werden er 14 seizoenen en 357 afleveringen van de serie geproduceerd. Dallas staat daarmee op de 10e plaats van langstlopende series in de Verenigde Staten.
In Nederland zond de AVRO Dallas uit. In 1979 startte men met 5 proefafleveringen (ook wel seizoen 1 genoemd). Later, na een strijd met de TROS om de uitzendrechten, werd de serie regulier uitgezonden, met de start van seizoen 2 aflevering Reunion, op 20 maart 1981. De laatste aflevering werd op 27 september 1984 uitgezonden, End Game, aflevering 161 was dit. In de hoogtijdagen keken er 7 miljoen mensen naar elke aflevering. De AVRO stopte met de serie ondanks dat er wekelijks nog 3,5 miljoen mensen keken.

Dallas draaide voornamelijk om de levens van de leden van de familie Ewing. Jock Ewing (Jim Davis) en zijn vrouw (Miss) Ellie Southworth (Barbara Bel Geddes) woonden op de Southfork Ranch, de ranch die al decennia in de handen van de familie Southworth was. Het gezin bestond verder uit drie zonen, de onberekenbare J.R. (Larry Hagman), de altijd brave Bobby (Patrick Duffy) en het zwarte schaap Gary (Ted Shackelford). Gary behoorde niet tot de vaste bezetting, maar kreeg in 1979 wel zijn eigen spin-off met de titel Knots Landing. De vaste bezetting van het eerste seizoen bestond verder uit Bobby"s vrouw en tevens de dochter van Jocks aartsvijand, Pamela Barnes (Victoria Principal), J.R."s aan alcohol verslaafde vrouw Sue Ellen Shepard (Linda Gray) en de dochter van Gary, Lucy Ewing (Charlene Tilton).

In het eerste seizoen, die ook wel wordt aangeduid als de miniserie, trouwt Pamela met Bobby. Als ze dit aan de familie Ewing vertellen, probeert J.R. haar in eerste instantie weg te drijven, omdat ze lid is van de gehate familie Barnes. Hij schakelt zijn halfbroer Ray in om Bobby te laten geloven dat hij een affaire met haar heeft. Pamela redt zich er met chantage uit.
Pamela probeert zichzelf meer geliefd te maken door de jonge en verwende Lucy te helpen. Lucy spijbelt elke dag van school en het is aan Pamela om haar op school te krijgen. Ze doet dit met chantage, want Lucy heeft een affaire met Ray en als de familie erachter komt, zullen ze Ray iets aandoen. Lucy probeert van school af te komen, door te doen alsof ze door een leraar werd aangerand. Pamela weet te bewijzen dat ze heeft gelogen en de twee raken uiteindelijk bevriend met elkaar.
J.R., die ongelukkig getrouwd is met Sue Ellen, heeft een affaire met zijn secretaresse Julie. Zij speelt echter vertrouwde informatie door aan de familie Barnes. Als J.R. ontdekt dat iemand een spion is, verdenkt hij in eerste instantie Pamela ervan. Pamela chanteert Julie in het vertellen van de waarheid en J.R. biedt uiteindelijk zijn excuses aan.
Als J.R. naar bed gaat met de vrouw van Luther Frick, wordt hij razend en gijzelt de familie Ewing. Samen met zijn handlanger besluiten ze wraak te nemen door een Ewing te verkrachten. De familie staat machteloos, maar ze worden uiteindelijk overmeesterd door Bobby en Jock. Sue Ellen is na afloop razend op haar man en geeft hem een stille behandeling.
Pamela ontdekt dat ze zwanger is van Bobby en wil de informatie bekendmaken op een barbecue, waar zowel de familie Ewing als de familie Barnes aanwezig zijn. Jock krijgt er ruzie met Digger. Sue Ellen wordt boos op haar echtgenoot, omdat Bobby nu de eerste kleinzoon van Jock zal krijgen. J.R. wordt dronken en duwt Pamela per ongeluk van de hooizolder af. Als ze een miskraam blijkt te hebben gehad, kan Bobby het J.R. moeilijk vergeven.

2018-09-03 09:40:41

De Doornvogels

is een prachtige vierdelige Australische serie, opgenomen in 1983 en voor het eerst uitgezonden op de televisie in 1984. De Doornvogels is heerlijk meeslepend verhaal over liefde, haat, geluk, ambities, katholieke geloof, celibaat, jaloezie, drama en onbegrip.

Richard Chamberlain speelt in De Doornvogels de jonge, ambitieuze pastoor Ralph de Briccasart, die voor de charmes valt van de jonge Meggie Cleary (Rachel Ward). Deze Meggie Cleary is het nichtje van Mary Carson (Barbara Stanwyck), eigenaresse van een grote schapenfarm Drogheda in Australië, waar pastoor De Briccasart als huisvriend en pastoor geregeld over de vloer komt. Meggie wint snel het vertrouwen van pastoor De Briccasart en zij is ervan overtuigd, dat hij met haar gaat trouwen als ze later groter is.

Mary Carson, eigenaresse van een grote schapenfarm, wordt verliefd op pastoor Ralph de Briccasart. Maar hij heeft zijn oog laten vallen op Mary"s nichtje Meggie Cleary. Als blijkt dat Ralph haar liefde niet beantwoordt, smeedt Mary plannen die zijn lot zullen bezegelen - desnoods vanuit het graf.

2018-09-03 09:40:41

De Wrekers

(The Avengers) is een Britse televisieserie uit de jaren 60 over een stel geheim agenten in het Verenigd Koninkrijk. Het programma werd gemaakt door de televisiemaatschappij Associated British Corporation, en oorspronkelijk uitgezonden van 1961 tot 1969. De serie telt 161 afleveringen.
In Nederland werd De Wrekers uitgezonden door de KRO (1966-1971), later werd een aantal afleveringen herhaald (zoals in 1974, 1984, 2003, 2004). In 1993 en 1995 herhaalde Veronica afleveringen van deze serie, in 1997 deden RTL5 en TV10 dit.
Patrick Macnee speelde gedurende de gehele serie geheim agent John Steed, compleet met bolhoed en paraplu (die allebei allerlei handige eigenschappen bleken te hebben). In de eerste serie, uit 1961, was de hoofdpersoon niet Steed, maar Dr. David Keel (Ian Hendry). Van deze serie zijn alle afleveringen verloren gegaan, op twee na.

De productie van het eerste seizoen werd door een staking onderbroken. Intussen verliet Hendry de serie om een filmcarrière te beginnen. Toen na afloop van de staking de productie kon worden hervat, werd Macnee gepromoveerd tot ster van de serie. Steed werd aldus het belangrijkste personage, samenwerkend met een verscheidenheid aan partners zoals nachtclubzangeres Venus Smith en Dr. Martin King. Eén van die partners was Mrs. Cathy Gale (Honor Blackman), een zelfverzekerd type dat goed met haar vuisten overweg kon. Ze had een voor de Britse tv ongekend karakter. Haar charme kwam deels voort uit het feit dat haar eerste verschijning in de serie afleveringen betrof waarin de dialogen geschreven waren voor David Keel, en die na het vertrek van Hendry waren omgevormd tot dialogen voor Cathy.
Blackman werd een tv-superster in Engeland met haar leren schoenen en haar hoog-schoppende vechtstijl. Het was niet vreemd dat ze tegenover Sean Connery verscheen in de Bondfilm Goldfinger, maar hierdoor moest ze wel de serie verlaten. Een nieuwe vrouwelijke partner verscheen in 1965: Mrs. Emma Peel (Diana Rigg). De naam van haar personage was afgeleid van de uitdrukking "M Appeal" of "Male Appeal". Riggs personage behield de zelfverzekerdheid van Cathy Gale, gecombineerd met superieure vechtvaardigheden en modebewustheid.
De running gag van de serie is dat John Steed en Emma Peel steeds te laat komen om de levens van hun informanten of beschermelingen te redden. Er vallen in de serie erg veel doden maar Peel en Steed blijven daar uiterst onaangedaan onder.
De Avengers-afleveringen met Macnee en Rigg worden over het algemeen gerekend tot de klassiekers. Deze tijd werd gekarakteriseerd door een futuristisch sciencefiction, met gekke wetenschappers en hun creaties. Daarentegen hadden de eerdere series een meer harde toon, met de Blackman-afleveringen met soms verrassend serieuze spionagedrama"s (vergeleken met de latere, beter bekende periode). Er was ook een waarneembare fetisj-achtige ondertoon in vele afleveringen (vooral zichtbaar in de aflevering "A Touch of Brimstone", waarin Mrs. Peel, gekleed als een meesteres, de "Koningin van de Zonde" wordt). Macnee en Blackman brachten een lied uit getiteld Kinky boots. Sommige kledingstukken in De Wrekers werden ontworpen door kledingontwerper John Sutcliffe, die ook het fetisj-magazine AtomAge publiceerde.
De komst van Rigg kwam samen met de verkoop van de serie aan de Verenigde Staten

2018-11-15 20:49:28

As the World Turns

(ATWT) was de langstlopende Amerikaanse soapserie, in de VS uitgezonden op CBS, in Nederland door de zenders van RTL Nederland.
"As The World Turns" was buitengewoon populair in Nederland. Per dag keken er in totaal ongeveer 750.000 kijkers en hiermee moet As The World Turns alleen de Nederlandse oersoap Goede tijden, slechte tijden qua populariteit voor zich laten (GTST heeft elke avond ongeveer 1 miljoen kijkers). Elke werkdag werd er in de late avond op RTL 8 een nieuwe aflevering uitgezonden, deze aflevering werd vervolgens zowel "s ochtends als in de late middag herhaald op RTL 4. De late middag was het best bekeken moment van de dag voor As The World Turns, met gemiddeld zo"n 300.000 tot 500.000 kijkers op dat tijdstip.

ATWT begon op maandag 2 april 1956 om half twee "s middags. Samen met The Edge of Night, dat op dezelfde dag begon met uitzenden, was het de eerste soap van een half uur; voorheen waren alle soaps vijftien minuten lang. Officieel is de allereerste soap opera The Guiding Light. Deze soap is in 1937 op de radio gestart en is in 1952 overgegaan naar tv. The Guiding Light, later alleen Guiding Light, werd voor het laatst uitgezonden in Amerika op 18 september 2009. Deze soap is echter nooit op de Nederlandse tv verschenen. De naam soap heeft overigens niks te maken met de lengte of onderwerp van de serie, maar is te danken aan het feit dat de eerste soaps werden gesponsord door zeepfabrikanten.
ATWT begon als een zwart-witsoap; de overgang naar kleur kwam halverwege de jaren zestig, met de laatste zwart-witaflevering op 17 februari 1967. Vanaf 1 december 1975 duurt een ATWT-aflevering een uur (inclusief reclames). De 10.000e aflevering was op 12 mei 1995. In totaal zijn er al meer dan 13.000 afleveringen geweest.
Het enige karakter dat sinds het begin meespeelde is Nancy Hughes, gespeeld door Helen Wagner (Helen Wagner is op 1 mei 2010 overleden op 91-jarige leeftijd). Bob Hughes, gespeeld door Don Hastings, speelde net als Lisa Grimaldi (Eileen Fulton) al sinds 1960 in de soap.
Op 22 november 1963 werd een uitzending onderbroken nadat het bekend was geworden dat president John F. Kennedy was neergeschoten.
Sinds de oprichting van RTL 4 in 1990 is ATWT daar te zien. Vanaf maandag 20 augustus 2007 werden nieuwe afleveringen uitgezonden op RTL 8. De volgende dag zijn er "s ochtends en om 17.00 uur herhalingen te zien op RTL 4. De uitzendingen in Nederland liepen ongeveer anderhalf jaar achter op de Amerikaanse uitzendingen. Dit werd in de loop der tijd iets minder, doordat ATWT in Amerika vaak niet te zien is op feestdagen en met grote sportevenementen.
Op 1 mei 2010 overleed Helen Wagner, de enige overgebleven oorspronkelijke acteur.


Bloemen voor de acteurs aan het eind van het afscheidsfeestje.
Op 8 december 2009 werd bekend dat CBS per september 2010 de stekker uit ATWT gaat trekken, wegens teruglopende kijkcijfers en advertentie-inkomsten.
Op 22 februari 2012 zond RTL 4 As the World Turns voor de allerlaatste keer uit. In het weekend ervoor waren er in "Studio 21" in Hilversum een zestal bijeenkomsten waarin naar de laatste twee afleveringen werd gekeken en aantal acteurs aanwezig waren.
Kenmerken[bewerken]
As the World Turns is de creatie van Irna Phillips, sinds de jaren dertig één van de voornaamste bedenksters en schrijfsters van radiosoaps. Als schrijver vond Phillips karakterontwikkeling en psychologisch realisme belangrijker dan melodrama, en haar eerdere creaties (waaronder The Guiding Light) waren vooral opvallend vanwege het plaatsen van vakmensen - doktoren, advocaten en geestelijken - in het middelpunt van de verhaallijnen.
Zo was het ook met ATWT, met langdurende psychologische karakterstudies van families met advocaten en doktoren aan het hoofd. De persoonlijke situaties en carrières van doktoren en advocaten zouden door de jaren heen centraal blijven staan in ATWT, en zouden uiteindelijk standaard worden in alle soapseries. Waar de 15-minuten radiosoaps vaak draaiden om één centraal, heroïsch karakter (bijvoorbeeld Dr. Jim Brent in Phillips" Road of Life) had Phillips met 30 minuten ATWT de mogelijkheid om meerdere vakmensen te introduceren binnen het raamwerk van een familie.
Eén van Phillips" innovaties was de introductie van een soort van Grieks koor aan de verhalen. Het hoofddoel van karakters als Nancy Hughes (gespeeld door Helen Wagner) was commentaar geven op de getoonde crises en beslissingen gemaakt door dynamischer inwoners van de stad. Deze techniek droeg bij aan de populariteit van de show en wordt nog steeds veel gebruikt in andere soaps.
Phillips" stijl bevoordeelde geleidelijke evolutie boven radicale veranderingen. Langzaam, met veel gesprekken en emotioneel intens, bewoog de serie met de snelheid van het leven zelf - en soms nog langzamer. Elk nieuw karakter kwam geleidelijk in de serie, en was gewoonlijk een bekende van de familie Hughes. Als gevolg kreeg de soap de reputatie conservatief te zijn (hoewel de soap het eerste homoseksuele karakter in een Amerikaanse soap kreeg, in 1988).
Gedurende de eerste decennia kan het inhoud-gerelateerde beleid van de sponsor Procter & Gamble Productions bijgedragen hebben aan het gevoel van conservatisme. De zeepfabrikant greep in bij verhaallijnen waarin overspel en ander immoreel gedrag ongestraft bleef, en tot het eind van de jaren tachtig was het karakters uit de belangrijke families niet toegestaan om abortus te plegen.

In soaps draait alles natuurlijk om de verhaallijnen van de personages. In de ruim 50 jaar dat ATWT nu bestaat, zijn er al honderden voorbij gekomen. Met de jaren mee zijn de verhaallijnen groter en spannender geworden. Soms worden er onverwachts andere personen bij betrokken en soms worden verhaallijnen na jaren weer opgepakt.
Om een voorbeeld te geven van hoelang een verhaallijn uiteindelijk kan lopen: begin 1997 kwam Carly Tenney naar Oakdale en ontmoette voor het eerst haar zus Rosanna Cabot. Dit was het begin van een verhaallijn die duurde tot in december 1998.
"As The World Turns" komt de laatste 10 jaar met enorme verhaallijnen aan die stuk voor stuk in de smaak vallen bij het publiek. De originaliteit en de goed bedachte en doordachte verhalen zijn al regelmatig genomineerd. Per jaar zijn er in ATWT ongeveer 3 tot 4 grote verhaallijnen, die vaak weer in elkaar overlopen, en verder nog kleinere om de soap op te vullen.
De personages, die het vooral van dramatische en grote verhaallijnen moeten hebben, waren in het begin Nancy Hughes, Bob Hughes, Kim Hughes en Lisa Grimaldi. De volgende generatie was Barbara Ryan, James Stenbeck, Hal Munson, Tom Hughes, Margo Hughes, Lily Snyder, Holden Snyder en Dusty Donovan. Daarop volgen Paul Ryan, Emily Stewart, Rosanna Cabot, Carly Tenney, Jack Snyder en Craig Montgomery.
In latere jaren stonden vooral Mike Kasnoff, Katie Peretti en Luke Snyder, Noah Mayer, Casey Hughes, Will Munson, Gwen Norbeck, Maddie Coleman en Jade Taylor centraal. Door de plotselinge komst van vele tieners, zijn de oudere karakters naar de achtergrond verdwenen, tot verontwaardiging van het publiek. Zo snel als tieners Oakdale over leken te hebben genomen, zo snel waren ze ook weer weg. In 2007 vertrokken drie tieners, in 2008 de laatste twee. Later in 2008 leken de vetes weer wat naar de voorgrond te komen, maar ze waren weer net zo snel weg toen nieuwkomer Liberty Ciccone en tiener Parker Snyder de soap domineerden. Drie tot vier afleveringen per week waren zij vier maanden lang achter elkaar te zien.
Later volgde er een controversiële verhaallijn rondom de verkrachting van Maddie Coleman. Nadat haar zus Eve en zwager Louis in Oakdale kwamen wonen, werden er een aantal bloedige moorden gepleegd. In eerste instantie was Maddie verdacht, maar de werkelijke dader was Eve. Die kon het niet verdragen dat Maddie haar man versierde, terwijl in werkelijkheid hij degene geweest is die Maddie verkracht had. Sommige scènes waren zo schokkend dat (voor het eerst in een soap) ze werden verwijderd.

2018-11-15 20:49:28

Benny Hill

Alfred Hawthorn Hill (Southampton, 21 januari 1924 - Londen, 20 april 1992), beter bekend als Benny Hill, was een Engels komiek, acteur en zanger.
Hij was vooral bekend vanwege zijn televisieprogramma The Benny Hill Show. De show debuteerde in 1955. Het programma is in de loop der jaren verkocht aan meer dan 140 landen en kende een grote populariteit. In 1971 had Hill als zanger een nummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk met "Ernie (The Fastest Milkman In The West)".

Voordat Hill een baan kreeg in de amusementsindustrie was hij onder meer melkman, brugbediener, chauffeur en drummer. Hij veranderde zijn voornaam in Benny, als hommage aan zijn favoriete komiek Jack Benny.
The Benny Hill Show[bewerken]
In 1955 kwam zijn grote doorbraak met The Benny Hill Show, een aaneenschakeling van korte sketches en grappen. In deze sketches is het onderwerp meestal het veroveren van een vrouw, op een slapstick-achtige wijze uitgevoerd (vaak door gebruik te maken van het snel vooruit spoelen van de film). Sommige critici vonden de show vrouwonvriendelijk, maar hij reageerde hierop door te zeggen dat de vrouwen in zijn shows meestal intelligent zijn, terwijl de mannen als dom worden uitgebeeld.
In 1969 verhuisde zijn show naar ITV, waar deze werd uitgezonden tot 1989. In 1984 kreeg de show een speciale prijs tijdens het Gouden Roos-festival in Montreux.
Persoonlijk[bewerken]
Hill was een workaholic, zijn shows waren zijn leven. Zijn vriendenkring bestond uit collega"s en co-stars van zijn shows. Hij was een einzelgänger en is nooit getrouwd geweest. Bekende fans van zijn werk waren onder meer Charlie Chaplin en Michael Jackson.
Dood[bewerken]
Door overgewicht had hij gezondheidsproblemen. Ondanks adviezen van artsen weigerde hij om af te vallen. Hij overleed rond 20 april 1992 alleen in zijn flat in Teddington, Londen. Hij zat in zijn stoel en keek televisie. Zijn producer vond hem en schakelde de politie in. Hills vermogen werd na zijn dood geschat op tien miljoen pond, het werd verdeeld onder familieleden en vrienden. Hij werd begraven in zijn geboorteplaats Southampton. In 1992 probeerden dieven zijn lichaam op te graven omdat er geruchten waren dat hij begraven was met gouden sieraden.

2018-11-15 20:49:28

Derrick was van 1974 tot 1998 een Duitse krimiserie waarin "Stephan Derrick", hoofdinspecteur bij de Münchener Kriminalpolizei (recherche), gespeeld door Horst Tappert, moordzaken oplost met zijn assistent "Harry Klein" (Fritz Wepper). In de 25 jaar dat de serie liep werden 281 afleveringen gemaakt, waarvoor alle scenario"s geschreven werden door Herbert Reinecker.

De serie werd van 20 oktober 1974 tot 16 oktober 1998 uitgezonden op de Duitse zender ZDF, de Oostenrijkse zender ORF en de Zwitserse zender SF DRS.
De nadruk lag bij Derrick altijd op denkwerk en psychologie. Opvallend was dat typische geweldsscènes achterwege bleven, veel meer ging het om het motief van de dader(s). In de beginfase van de serie werd de dader al direct bij aanvang bekend. Na kritiek hierop heeft men dit concept aangepast. In de afleveringen daarna bleef tot het einde ongewis wie de dader was, hetgeen de spanning voor de kijker duidelijk verhoogde. Talloze afleveringen spelen zich af in rijke of deftige milieus en ook de beide speurders Derrick en Klein gedragen zich beschaafd.
De serie eindigde toen Horst Tappert de leeftijd van 75 jaar had bereikt en vond dat het zo wel genoeg was. De optie dat de serie zonder Derrick zou doorgaan met de tot Oberinspektor bevorderde Harry Klein wees hij af. Het scenario voor de laatste aflevering werd op Tapperts wens aangepast. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Derrick in een confrontatie met criminelen om het leven zou komen. Dit vond Tappert echter geen passend einde. Zodoende herschreef Reinecker het script: Derrick werd bevorderd naar een afdeling van Europol in Brussel.
Vele bekende Duitse acteurs hebben gastrollen gespeeld, vaak meer dan eens. Sommigen speelden slachtoffer in de ene aflevering en kwamen in een latere aflevering terug als verdachte, waardoor een acteur eens zei dat hij "drie keer lijk en twee keer moordenaar" was geweest. Er waren ook acteurs te zien die in andere krimi"s (bijvoorbeeld Tatort) zelf de Inspektor of Kommissar waren. Enkele namen: Heinz Bennent, Horst Buchholz, Cornelia Froboess, Götz George, Hannelore Hoger, Brigitte Horney, Curd Jürgens, Harald Juhnke, Sebastian Koch, Thomas Kretschmann, Siegfried Lowitz, Inge Meysel, Armin Mueller-Stahl, Lilli Palmer, Carl Raddatz, Maria Schell, Ernst Schröder, Carl-Heinz Schroth, Gisela Uhlen en Christoph Waltz.
In de loop der jaren zijn 20 verschillende televisieregisseurs voor Derrick verantwoordelijk geweest. Onder hen waren Erik Ode en Horst Tappert zelf.
De serie is in ruim 100 landen uitgezonden, in Nederland door de TROS latere herhalingen door Omroep Max en in Vlaanderen door de VRT. In sommige landen bijvoorbeeld Hongarije werd de serie nagesynchroniseerd. Door de grote populariteit van Derrick werden jarenlang herhalingen uitgezonden, ook toen de serie allang gestopt was. In Nederland gebeurde dat door Omroep MAX. Daaraan kwam in 2013 een abrupt einde na de onthulling dat hoofdrolspeler Tappert in de Tweede Wereldoorlog vrijwillig gediend had bij de Division Totenkopf van de Waffen-SS. Op 27 april 2013 maakte Omroep MAX bekend per direct te stoppen met de uitzendingen, Een paar dagen later kwam het Duitse ZDF tot datzelfde besluit.

2018-12-20 22:32:23

Black Beauty
The Adventures of Black Beauty was een Britse serie die liep tussen 1972 en 1974. De reeks werd geproduceerd door London Weekend Television. Enkele hoofdpersonages zijn gebaseerd op het boek Black Beauty van Anna Sewell uit 1877. De serie is het vervolg op het boek.
Doordat het op zondag gedurende theetijd werd uitgezonden bereikte het een ruimer publiek dan de doelgroep. De 25 minuten durende reeks raakte zo in de top-20 van kijkcijfers. Ook de generiek, "Galloping Home" van Denis King en uitgevoerd door the London String Chorale raakte zo bekend.
20 jaar later werd een vervolg gemaakt die The New Adventures of Black Beauty heette.

Rollen
Dr. James Gordon – William Lucas (52 episodes, 1972–1974)
Amy Winthrop – Charlotte Mitchell (52 episodes, 1972–1974)
Kevin Gordon – Roderick Shaw (51 episodes, 1972–1974)
Squire Armstrong – Michael Culver (31 episodes, 1972–1974)
Vicky Gordon – Judi Bowker (26 episodes, 1972–1973)
Jenny Gordon – Stacy Dorning (25 episodes, 1973–1974)
Police Constable Dickins – Kenneth Thornett (16 episodes, 1972–1974)
Albert Clifton – Tony Maiden (14 episodes, 1972–1974)
Ned Lewis – Stephen Garlick (11 episodes, 1973–1974)

2018-12-20 22:32:23

Cheers

is een Amerikaanse komische televisieserie, die zich afspeelt rondom en grotendeels in de gelijknamige bar Cheers in Boston. De serie liep van 1982 tot 1993 en werd geproduceerd door Paramount Television in opdracht van NBC. De makers waren James Burrows en de broers Glen en Les Charles. In deze periode werden 273 afleveringen opgenomen en uitgezonden. In Nederland werd de serie door de NCRV op het scherm gebracht. In België werd de serie al enkele keren herhaald.

Verhaal

Cheers is een bar in Boston, de eigenaar is Sam Malone. Sam is een voormalige honkbalspeler bij de Boston Red Sox. Hij moest zijn carrière vroegtijdig stoppen in verband met zijn alcoholverslaving. "Coach" Ernie Pantusso helpt hem bij het uitbaten van de bar en is Sams voormalige coach. Gedurende de serie overleed Nicholas Colasanto, de acteur die hem speelde, waarop de schrijvers een nieuw personage in de serie introduceerden, genaamd Woody.
Zowel Coach als Woody zijn nogal naïeve personages, hoewel Woody in het verloop van de serie een stuk snuggerder wordt. De ietwat zenuwachtige Diane Chambers is een serveerster in de kroeg, die er zo nu en dan een relatie op na houdt met eigenaar Sam Malone. Zij is ietwat geëxalteerd, hyper-idealistisch en daarom soms wat wereldvreemd, wat bij tijd en wijle behoorlijk op andermans zenuwen kan werken, met name op die van Sam. Ze kan het niet vinden met de nuchtere Carla, een gehaaide collega-serveerster die niet op haar mondje gevallen is. Stamgast Norm is een "loser" die ieders sympathie heeft, veelal zonder baan, altijd bier drinkend en met een continue rekening uitstaand bij de bar; hij zit steevast op zijn vaste barkruk op de hoek. Naast hem zit meestal zijn maatje Cliff Clavin, een postbode die bij zijn moeder inwoont en excelleert in het debiteren van de meest onwaarschijnlijke weetjes en feitjes. Stamgast Frasier Crane is een psychiater die soms zonder, soms met zijn vrouw Lilith in de bar opduikt. Voorafgaand aan zijn huwelijk heeft ook hij een relatie gehad met Diane, maar zij verliet hem op het moment dat ze elkaar het jawoord zouden geven.
In seizoen 6 verdwijnt Diane uit de serie, heeft Sam de bar verkocht aan een groot bedrijf en is er een nieuwe bazin, Rebecca Howe. Vanaf dat moment maakt zij deel uit van de serie. In seizoen 8 krijgt Sam de bar terug van het bedrijf waar hij deze aan heeft verkocht voor het symbolische bedrag van één dollar. Sam heeft zo snel maar 85 dollarcent voor handen, maar hier gaat men toch akkoord mee.
Alle seizoenen zijn inmiddels op dvd uitgebracht.

2018-12-20 22:32:23

The Golden Girls

The Golden Girls is een Amerikaanse televisieserie over vier vrouwen op leeftijd die samen in één en hetzelfde huis wonen in Miami. De serie werd van 14 september 1985 tot 7 september 1992 uitgezonden door NBC. In Nederland werd de serie vanaf 1986 uitgezonden bij de VARA. NBC-kaderlid Boris Tartikoff deed het idee voor de serie op toen hij bij zijn oudere tante op bezoek was. De buurvrouw was haar beste vriendin en hoewel de twee de gehele tijd kibbelden waren ze beste vrienden en hielden ze van elkaar. Tartikoff dacht dat dit een goede comedy zou zijn en The Golden Girls waren geboren.

Rolbezetting
Beatrice Arthur (1922-2009) als Dorothy Zbornak
Betty White (geb. 1922) als Rose Nylund
Rue McClanahan (1934-2010) als Blanche Devereaux
Estelle Getty (1923-2008) als Sophia Petrillo

Personages

Dorothy Zbornak-Petrillo
Dorothy Zbornak-Petrillo is opgegroeid in Brooklyn (New York), waar ze werd geboren in 1929. Ze werd opgevoed door haar moeder Sophia Petrillo en haar vader Salvador Petrillo, immigranten uit Italië. Haar moeder noemt haar vaak liefkozend "pussycat". Dorothy heeft een jongere broer, Phil (hij overleed later in de serie), en een jongere zus, Gloria. Nadat Dorothy in haar middelbare jaren naar Miami verhuisde, bleef ze aan het werk als een invalleerkracht.
Op de middelbare school maakte Stanley Zbornak Dorothy zwanger, vandaar dat de twee trouwden. Stan en Dorothy waren 38 jaar getrouwd, maar Stan ging vaak vreemd en dumpte Dorothy uiteindelijk voor een stewardess genaamd Chrissy. Dorothy heeft twee kinderen: Michael en Kate. Ook heeft ze één kleinkind genaamd Robbie (de zoon van Michael en zijn vrouw Lorraine). In de serie komt Robbie nauwelijks ter sprake.
Hoewel Dorothy en Stan gescheiden waren, kwam Stan toch regelmatig langs in de serie. Meestal zocht hij steun bij Dorothy wanneer er iets mis ging in zijn leven. Hij zag Dorothy als een warme, betrouwbare vrouw, ondanks het feit dat hij zelf een einde aan hun huwelijk had gemaakt. Dorothy kwam uit deze scheiding als een sterke, zelfstandige vrouw. Stan werd juist afhankelijker en kinderlijker. In de latere seizoenen gingen de twee weer nauw met elkaar om en maakten zelfs weer trouwplannen. Dorothy wilde op het laatste moment toch niet met Stan trouwen, omdat Stan wilde dat Dorothy op huwelijkse voorwaarden zou trouwen.
In de laatste aflevering van de serie, trouwt Dorothy met de oom van Blanche, Lucas Hollingsworth. Haar naam werd toen dus Dorothy Hollingsworth-Petrillo. Stan was treurig omdat hij zag dat Dorothy doorging met haar leven en dat zonder hem, maar hij wenste haar toch een gelukkig huwelijk toe. Ze werd gespeeld door Beatrice Arthur.

Blanche Devereaux-Hollingsworth
Blanche Devereaux-Hollingsworth is een Zuidelijke schone. Ze groeide op op een plantage, net buiten Atlanta (Verenigde Staten). Blanche was altijd de oogappel van haar vader (Big Daddy), ook al probeerde ze vaak genoeg om dit niet te zijn. Blanche had een haat-liefde relatie met haar zussen Charmaine en Virginia. Ze had het ook moeilijk met de coming out van haar broer Clayton en met de mentale ziekte van haar andere broer, Tad.
Het huis op Richmond Street is aan het begin van de serie van Blanche. Ze woonde daar vele jaren met haar echtgenoot George. Later in de serie verkoopt ze delen van het huis aan Dorothy en Rose. Blanche en George hebben zes kinderen; twee dochters, Rebecca en Janet, en vier zonen, Matthew, Biff, Doug en Skippy.
Later in de serie komt Blanche erachter dat George nóg een zoon heeft, David. Deze jongen komt namelijk langs bij Blanche om zijn vader George te zoeken die hij nog nooit gezien heeft. Door dit voorval komt aan het licht dat George tijdens zijn huwelijk met Blanche is vreemdgegaan. Blanche heeft het hier erg moeilijk mee.
Blanche is een behoorlijke mannenverslindster. Ze heeft dan ook de meeste aanbidders. Aan de keukentafel vertelt Blanche graag haar verhalen over haar talloze afspraakjes met mannen, soms tot verveling van Dorothy, Rose en Sophia.
Blanche is ontzettend ijdel en ze doet zich altijd jonger voor dan ze werkelijk is. Haar echte leeftijd wordt nooit genoemd, maar in seizoen 3, aflevering 25 ("Mothers Day"), komt de kijker erachter dat Blanche 17 was in 1949. Dat betekent dat ze aan het begin van de serie 53 was en 60 aan het eind.
Blanche kan het moeilijk met haar beide zussen Virginia en Charmaine vinden. Bij de eerste heeft ze moeite om haar nier aan haar af te staan voor een operatie en bij de laatste krijgt ze hoogoplopende ruzie als ze haar verdenkt van het schrijven van een liefdesroman die gebaseerd zou zijn op haar avontuurtjes. Met haar broer Clayton kan ze beter opschieten, al heeft ze moeite met het accepteren van zijn homoseksuele aard, vooral als hij het aanlegt met een politieagent, Doug. Ze houdt wel erg van haar vader Curtis Hollingsworth, bijgenaamd Big Daddy, die na de dood van haar moeder trouwde met een veel jongere vrouw waar ze niets van moest hebben. Ook haar moeder Elisabeth komt in beeld tijdens een terugflits over Blanches laatste kerstmis met haar in het bejaardentehuis. Ze had ook een gouvernante, de zwarte Viola Watkins, die haar opbiecht een liefdesverhouding gehad te hebben met haar vader.
Blanche werkt in een kunstmuseum. Haar baas, Mr. Allen, is ontzettend aardig, maar hij gaat wel vreemd met de vrouw van zijn beste vriend. Dorothy werkt ook een tijdje in dit museum. Blanche heeft ook een latrelatie met Mel Bushman, totdat deze, naar aanleiding van een valse rouwadvertentie over Blanche, besluit om terug te keren naar zijn ex-vrouw. Ze werd gespeeld door Rue McClanahan.

Sophia Petrillo-Spirelli
Sophia Petrillo-Spirelli is de oudste. Ze is de moeder van Dorothy Zbornak en ze is geboren en getogen in Sicilië. Naast dat ze sarcastisch en vaak scherp uit de hoek kan komen, is ze ook erg sluw en steelt ze geld van haar dochter Dorothy. In de eerste aflevering kwam zij in het huis van Blanche omdat het bejaardentehuis Shady Pines is afgebrand. Sindsdien woont ze bij haar drie vriendinnen. Ze heeft een broer genaamd Angelo en een zuster genaamd Angela. Met haar zuster heeft ze een haatliefdeverhouding. De eerste keer omdat zij gelooft dat Angela aan iedereen in haar dorp op Sicilië had verteld dat ze was aangerand door Salvatore (niet haar man). De tweede keer omdat ze gelooft dat zij haar vriendje Tony had willen afpakken van haar. Ze werd gespeeld door Estelle Getty.
Rose Nylund-Lindstrom
Rose Nylund-Lindstrom is een dom blondje uit een Noorse gemeenschap in Minnesota. Vaak maakt ze haar vriendinnen gek met haar stommiteiten of met haar verhalen over St. Olaf (het dorpje waar zij vandaan komt). Ook haar Noorse uitspraken zijn grappig om te horen, bijvoorbeeld het toetje "Genurkenflurken". Ze werd gespeeld door Betty White.

Stanley "Stan" Zbornak
Stan Zbornak is de ex-man van Dorothy Zbornak. Hij heeft Dorothy ergens in de jaren veertig zwanger gemaakt en was daarom gedwongen om met haar te trouwen. Het huwelijk heeft 38 jaar geduurd tot hij ervoor koos om met een jonge stewardess Chrissy verder te gaan. Stan is een grote mislukkeling met grote plannen, maar een hoop pech. Hij probeert steeds geld te lenen bij anderen. Voorheen was hij handelsagent in snuisterijen, maar daar is hij mee gestopt. Stan trouwde later in de serie met ene Catherine, maar ook dat verliep slecht. Ergens in seizoen zeven erfde hij het appartement van zijn oom Morris. Hij kreeg succes toen hij de aardappelopener uitvond, waar hij patent op aan vroeg. Hij kreeg ook problemen toen bleek dat het appartement van zijn oom niet aan de voorschriften voldeed en de oom van Dorothy, Angelo Spirelli, hem aanklaagde. Hij werd gespeeld door Herbert Edelman.

Miles Weber, alias Nicholas Carbone
Rose Nylund ontmoette Miles Weber als een geleerde professor. Eerst dacht ze niet bij hem te passen vanwege haar ongeletterdheid, maar later heeft ze zich toch met hem verzoend. Later kreeg Rose nog problemen met de dochter van Miles die vond dat haar vader nog niet toe is aan een relatie met een andere vrouw. Miles Weber bekende ook dat hij eigenlijk geen professor is en ook niet Miles Weber heet. Zijn echte naam is Nicholas Carbone en hij was accountant in dienst van de beruchte topcrimineel de Kaasboer (Engels: The Cheeseman). Hij moest tegen de Kaasboer getuigen. Maar door een slordigheidje kwam de Kaasboer vrij en moest Carbone een nieuwe identiteit krijgen. Later moest Miles weer een nieuw identiteit krijgen omdat de Kaasboer achter zijn valse identiteit is gekomen. Hij werd een amish en heette voortaan Samuel Planckmaeker. Miles keert terug naar Rose die het aan heeft gelegd met ene Carl die de Kaasboer blijkt te zijn. Carl wordt ingerekend en Miles en Rose konden weer samen verder. Miles heeft ook een keer Dorothy bij ongeluk gezoend waardoor ze niets aan Rose durven te zeggen, maar die vatte de kus heel sportief op. Hij werd gespeeld door Harold Gould.

Angelo Spirelli
Angelo Spirelli is de broer van Sophia en de oom van Dorothy. Hij was op Sicilië ook de priester die hun huwelijk inzegende. Daarom wilde Sophia dat Stan en Dorothy net deden alsof ze nog getrouwd waren. Maar later bekendde Angelo dat hij helemaal geen priester is omdat hij onderweg naar de seminarie de vrouw van zijn leven ontmoette en ervoor koos met haar te trouwen. Om zijn familie niet teleur te stellen, heeft hij vijftig jaar net gedaan alsof hij priester was. In de latere seizoenen komt Angelo Spirelli bij Dorothy en Sophia, omdat hij al zijn geld en bezittingen heeft verpatst om aan de grillen van een jonge vrouw te kunnen voldoen. Hij kon in het appartement van Stan intrekken. Later heeft hij, samen met Rose Nylund die een baan had gekregen als verslaggeefster, zowel Stan als Dorothy publiekelijk aan de schandpaal genageld toen bleek dat het appartement van Stan niet aan de voorschriften voldeed. Hij werd gespeeld door Bill Dana.

2018-12-20 22:32:23

Dynasty was een populaire Amerikaanse soapserie die tussen 1981 en 1989 werd opgenomen. De serie werd als eerste uitgezonden op de Amerikaanse zender ABC. In Nederland werd de volledige reeks uitgezonden door de publieke omroep Veronica. De serie is bedacht en geschreven door het echtpaar Richard en Esther Shapiro.

Dynasty is een primetime-dramaserie over de rijke familie Carrington die in Denver woont. De Carringtons hebben een olie-imperium, genaamd Denver-Carrington. Het rivaliserende bedrijf Colbyco behoort tot Alexis Carrington-Colby.
Het eerst seizoen maken we kennis met oliemagnaat Blake Carrington die trouwt met zijn voormalige secretaresse Krystle Grant Jennings. Een belangrijke rol is ook weggelegd voor Blake"s kinderen, zijn manzieke dochter Fallon en zijn biseksuele zoon Steven. Verder zien we de schizofrene Claudia Blaisdel die getrouwd is met Matthew Blaisdel. Deze Matthew is een werknemer van Blake en een oude vlam van Krystle. Matthew heeft nog steeds een oogje op haar. Dit eerste seizoen was niet erg populair en kon niet concurreren met Dallas. Pas toen Alexis Morell Carrington, de ex-vrouw van Blake en de moeder van zijn kinderen, in het tweede seizoen werd geïntroduceerd werd de serie een kijkcijferkanon. Een groot deel van het verhaal ging dan ook om de rivaliteit tussen Alexis en Krystle.
Binnen de Caringtonfamilie is het ook niet pluis. De beide zoons van Blake willen ieder als opvolger van het imperium worden aangewezen. Blake heeft echter op beide wat aan te merken:
Steven is homoseksueel en dit iets wat Blake niet kan accepteren. Ook vindt Blake dat dit een kwade invloed op zijn kleinzoon heeft.
Adam verschijnt na verloop van tijd ten tonele. Hij is de verloren zoon van Blake en Alexis. Deze was destijds als kind ontvoerd. Blake twijfelt geregeld of Adam wel echt zijn zoon is waardoor deze vaak achter het net vist.
Verder had de familie te maken met misdaad, zakelijke rivaliteit, liefdesperikelen van de verschillende familieleden en in het laatste seizoen kwam aan het licht dat de vader van Blake rijk was geworden door een schimmig naziverleden.

De befaamde hitserie uit de jaren 80 werd vooral gekenmerkt door glamour (de dameskapsels leken steeds groter te worden en de schoudervullingen werden alsmaar breder) en rolwisselingen binnen de familie Carrington. Steven, Fallon, Amanda en zelfs Adam (weliswaar alleen bij de televisiefilm: Dynasty: The Reunion) werden door verscheidene acteurs vertolkt.
Een ander opvallend gegeven waren de catfights die de vrouwen onderling uitvochten, vaak in de modder of in een vijver.
Verder kende Dynasty een paar absurde verhaallijnen zoals Fallon die ontvoerd werd door aliens en the Moldavia massacre waarbij zowat de hele cast tijdens een staatsgreep doorzeefd werd met kogels, om er vervolgens in het nieuwe seizoen weer heelhuids uit te komen.

2019-01-19 21:53:33

Absolutely Fabulous

Absolutely Fabulous is een Britse sitcom die vijf seizoenen lang (tussen 1992 - 2005 en 2011 - 2012) liep op de BBC. In Nederland werd de reeks uitgezonden door de VPRO en in 2015 herhaald door de tv-zender ONS. In België was de serie te volgen op de zender Canvas, van de VRT.

De serie gaat over een gezin, moeder Eddie Monsoon (Jennifer Saunders) en dochter Saffron (Julia Sawalha), wier rollen wat betreft verantwoordelijkheidsbesef en levenshouding tegengesteld zijn, en andersom dan men gezien het generatieverschil zou verwachten. Daarnaast spelen ook Joanna Lumley, Jane Horrocks en June Whitfield een belangrijke rol in de reeks. De serie werd geregisseerd door Bob Spiers en geproduceerd door Jon Plowman. De scenario"s zijn van de hand van Jennifer Saunders.
Tot 2005 werden in totaal 36 afleveringen (inclusief specials) geproduceerd, maar in 2011 en 2012 werden er drie nieuwe afleveringen uitgezonden: voor 1e kerstdag 2011, voor nieuwjaarsdag 2012 en voor de Olympische Zomerspelen 2012.
Even was er sprake dat de Amerikaanse zender FOX een remake zou maken van de reeks, maar die plannen gingen uiteindelijk niet door.

Oorsprong

Absolutely Fabulous is gebaseerd op een sketch uit French and Saunders van de BBC. Hierin werden een moeder (Jennifer Saunders) en dochter (Dawn French) opgevoerd, wier rollen wat betreft verantwoordelijkheid en levenshouding omgedraaid waren. Het typetje van de moeder, Edina Monsoon (of kortweg "Eddie") was losjes gebaseerd op het karakter Eddie Monsoon uit Eddie Monsoon - A Life? van The Comic Strip Presents... uit 1984. Eddie drinkt overmatig, gebruikt drugs en is geobsedeerd door roem, mode en geld. Haar dochter Saffron ("Saffy") is in alles haar tegenpool. Saffron draagt ouderwetse kleren, studeert hard en probeert haar moeder enigszins op het rechte pad te houden.
Voor de televisieserie is de cast aangepast en uitgebreid. Dawn French speelde de dochter in de proefaflevering, maar men moest toegeven dat zij door haar leeftijd niet erg geloofwaardig was in de rol van dochter. In haar plaats werd Julia Sawalha gecast. Er werden twee nieuwe vaste rollen bijgeschreven: Eddies vriendin Patsy Stone (gespeeld door Joanna Lumley) en Eddies moeder (gespeeld door June Whitfield). Patsy"s enige levenstaak lijkt het overmatig consumeren van alcohol, drugs en seks met jonge mannen te zijn. Zij komt vaak in conflict met Saffy, die vindt dat zij een slechte invloed op haar moeder heeft. Eddie is eigenares van een PR-bureau en kampt met een soort ‘midlife crisis’. Ze is de veertig gepasseerd, worstelt constant met haar gewicht en probeert met alle macht de tekenen van het ouder worden te maskeren.

2019-01-19 21:53:33

Family Ties

is een Amerikaanse comedyserie, die van 1982 tot 1989 werd gemaakt. De serie werd in Nederland uitgezonden door Veronica, en herhaald door SBS 6.
Family Ties was de doorbraak voor Michael J. Fox, die de conservatieve en studentikoze zoon speelde van een hippie-echtpaar. De combinatie van Alex (Fox), Mallory (Justine Bateman) als niet zo slimme zus en Jennifer (Tina Yothers) als het bijdehante jongste zusje leverde hilarische situaties op.
Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Steven en Elyse Keaton zijn twee links-georiënteerde hippies die in de jaren 60 zijn getrouwd. Inmiddels hebben ze een gezin met drie kinderen in de tienerleeftijd: Alex, Mallory en Jennifer. De Keatons hadden zich altijd voorgenomen hun idealen en standpunten over te dragen op hun kinderen, maar dat valt met name bij zoon Alex tegen: Alex is het prototype van een yup in wording. Alex is een verstokte fan van president Richard Nixon, lid van de Young Republicans Club, en heeft een poster van William F. Buckley boven zijn bed. Hij gaat altijd gekleed in overhemd met stropdas.
Jongere zus Mallory is een tegenpool van de intelligente Alex. Ze is voornamelijk geïnteresseerd in leuke jongens, kleding en winkelen, en heeft verder geen enkele ambitie in het leven.
Jongste zusje Jennifer is degene die graag een "normale" tiener wil zijn, en slaagt daar betrekkelijk goed in.
In de loop van de serie komt er nog een zoon bij: Andrew. Alex studeert af en krijgt een vriendin Ellen Reed (gespeeld door Fox" latere echtgenote Tracy Pollan).

Hoofdrolspelers

Meredith Baxter - moeder Elyse Keaton
Michael Gross - vader Steven Keaton
Michael J. Fox - zoon Alex P. Keaton
Justine Bateman - dochter Mallory Keaton
Tina Yothers - dochter Jennifer Keaton
Brian Bonsall - zoon Andrew (Andy) Keaton (v.a. 1986)
Tracy Pollan - Ellen Reed, de eerste vriendin van Alex
Courteney Cox - Lauren Miller, de latere vriendin van Alex
Marc Price - Erwin "Skippy" Handleman, Alex" beste vriend
Scott Valentine - Nick Moore, Mallory"s vriend

2019-01-19 21:53:33

Fawlty Towers

Basil Fawlty (John Cleese), eigenaar van het hotel. Basil is snobistisch, xenofoob en onbeschoft. Op mensen van de arbeidersklasse kijkt hij neer, terwijl hij bij intellectuelen en edellieden in een hielenlikker verandert. Basil schoffeert en bespot zijn hotelgasten regelmatig. Ook heeft hij losse handen; vooral Manuel krijgt regelmatig klappen. Basil doet vaak domme dingen, die hij voor de gasten probeert te verbergen met allerlei rare smoezen.
Sybil Fawlty (Prunella Scales), Basils vrouw. Sybil lijkt beter in een functie van manager te passen dan Basil, maar is vaak genoeg ook drukker met bellen met een vriendin of kletsen met een gast dan met echt werk. Wel is ze veel beleefder dan Basil, maar niet tegen Basil zelf, die allerlei vreselijke bijnamen voor haar heeft. Hij kan echter nooit van haar winnen.
Polly Sherman (Connie Booth), serveerster in het hotel. Bij gebrek aan personeel fungeert ze ook als kamermeisje en soms als receptioniste hoewel ze eigenlijk in deeltijd werkt (ze studeert beeldende kunst). Polly is slimmer dan Basil en helpt hem vaak oplossingen te verzinnen voor de problemen waar hij (al dan niet door zijn eigen schuld) mee kampt.
Manuel (Andrew Sachs), een Spaanse ober. Manuel is een gastarbeider uit Barcelona. Hij spreekt erg slecht Engels (reageert op veel commando"s stomweg met ¿Que?), leert traag en is onhandig. Basil en Sybil verklaren dit tegenover de gasten vaak met de legendarisch geworden zin: He"s from Barcelona. Basil reageert vaak zijn opgekropte woede op Manuel af door hem te slaan. Manuels capriolen leverden Sachs de nodige verwondingen op: in de aflevering The Wedding Party kreeg hij per ongeluk een klap met een echte pan en in The Germans liep hij brandwonden op aan zijn armen.
Terry (Brian Hall), de kok die in het tweede seizoen zijn intrede doet. Terry is nogal ontspannen en nonchalant in zijn werk op het slordige af.
Majoor Gowen (Ballard Berkeley), een vaste hotelgast en een warrige oude man. Warhoofd als hij is gooit hij in conversaties van alles door elkaar en zorgt hij hiermee soms zelfs voor problemen (bijvoorbeeld wanneer Basil wil dat hij iets geheim houdt).
Miss Tibbs (Gilly Flower) en Miss Gatsby (Renee Roberts), twee vaste hotelgasten, die onafscheidelijk zijn. Vaak zijn ze erg aardig tegen Basil (ze lijken soms bijna met hem te flirten). Basil daarentegen is soms erg vriendelijk tegen ze en soms erg grof.

2019-01-19 21:53:33

Friends

is een Amerikaanse televisieserie gemaakt door David Crane en Marta Kauffman, oorspronkelijk uitgezonden door NBC en geproduceerd door Warner Bros. Television en Bright/Kauffman/Crane Productions. In de Verenigde Staten kwam de eerste aflevering, The One Where Monica Gets A Roommate, beter bekend als The One Where It All Began, op 22 september 1994 op de televisie. De laatste aflevering, The Last One, werd in de Verenigde Staten op 6 mei 2004 uitgezonden.

Inhoud
De serie draait om een groep van zes vrienden: Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York. Als het verhaal begint, heeft Rachel net haar verloofde Barry voor het altaar achtergelaten en is ze samen gaan wonen met haar beste vriendin uit haar kindertijd, Monica. Het tweetal woont in een appartement tegenover dat van Chandler en Joey en ze trekken veel op met Monica"s broer Ross, die recent gescheiden is van zijn lesbische echtgenote. Daarnaast is er Phoebe, Monica"s ex-huisgenote. Het verhaal speelt zich af in verschillende appartementen. Vooral in dat van Monica wordt veel beleefd, maar ook in dat van Ross en dat van Chandler en Joey. Daarnaast brengen ze ook veel tijd door in het koffiehuis om de hoek van hun appartementen, Central Park.
Nadat ze naar de stad is verhuisd, krijgt Rachel haar eerste baantje als serveerster in het koffiehuis. Later wordt ze assistente voor een inkoper en personal shopper bij Bloomingdale"s en daarna inkoper voor Ralph Lauren. Monica zoekt naar haar succes in de eerste seizoenen, maar vindt uiteindelijk werk als chef-kok in een gerespecteerd restaurant. Chandler werkt zijn weg omhoog in de informatieverwerking, maar krijgt in de laatste twee seizoenen een baan in de reclamewereld, nadat hij ontslag heeft genomen bij zijn vorige baan. Na een wisselend succesvolle carrière, krijgt Joey uiteindelijk een vaste baan bij een soap, waarvan hij eerder in de serie ontslagen was. Hij heeft ook veel bijbaantjes, waaronder het "ontklauwen" van katten. Paleontoloog Ross wordt in seizoen zes uiteindelijk hoogleraar. Phoebe had werk als masseuse en singer/songwriter. Ze had echter net als Joey ook veel bijbaantjes.
De verhaallijn volgt de knipperlichtrelatie tussen Ross en Rachel en later in de serie ook een ontwikkelende relatie tussen Chandler en Monica.
De serie gebruikt non-stop humor die meestal geen relatie heeft met de plot. Sommige grappen hebben te maken met seksualiteit, politiek en insinuaties. Het programma richtte zich vaak op serieuze kanten, zoals breuken tussen koppels. Ironie, voornamelijk de inbreng van acteur Matthew Perry, werd vaak gebruikt.
De serie gaf acteurs die in het verleden actief waren de kans om weer regelmatig in de schijnwerpers te staan. Elliott Gould speelde de vader van Ross en Monica. Marlo Thomas (bekend van That Girl) speelde Rachels moeder. De themamuziek van de serie, I"ll Be There for You van The Rembrandts, werd een grote hit nadat een dj uit Tennessee samen met The Rembrandts een track maakte van 3 minuten en het op de radio afspeelde. In de Verenigde Staten kwam het uiteindelijk op nummer 17 in de Billboard Hot 100.
De populariteit van de serie was zo groot dat de zes hoofdrolspelers aan het eind van de serie 1 miljoen dollar per aflevering betaald kregen. Advertenties tijdens de laatste aflevering, die door 53 miljoen mensen bekeken werd, kostten in de Verenigde Staten 2 miljoen dollar voor een spotje van 30 seconden.

Productie

Hoewel de serie zich afspeelt in Manhattans Greenwich Village, is hij opgenomen in Californië. De buitenkant van het gebouw is echter wel gefilmd in Manhattan, op Grove en Bedford Street in the Village. Geen enkele scène waarin de acteurs te zien zijn, is opgenomen in New York. Zelfs de opening van het programma is opgenomen in een fontein op het terrein van Warner Bros. in Californië.
Gedurende bijna het gehele eerste seizoen was er geen straat buiten Central Perk, slechts een geschilderde achtergrond. De crew had de ramen wazig gemaakt en had enkele planten voor de ramen gezet om dit te verbergen.
Het merendeel van de sitcom werd voor een live-publiek gefilmd. Enkel tijdens het filmen van de cliffhangers werd het publiek uit de studio verwijderd, zodat de uitkomst van de cliffhanger niet bekend zou worden.
Afleveringen

Een aantal scènes die opgenomen waren zijn later verwijderd (sommige ervan zijn te bekijken op YouTube). In de aflevering The One Where Rachel Tells, waar Monica en Chandler op huwelijksreis gaan, is Monica jaloers op een ander pas getrouwd koppel. Dat stuk verving een andere scène, die eruit was geknipt. In die scène maakt Chandler een grap over dat hij bommen bij zich zou hebben, waarop hij door de bewaking opgepakt wordt. Die scène is eruit geknipt omdat hij twee weken na 11 september zou worden uitgezonden.

Rolverdeling

Cox werd eerst gevraagd voor de rol van Rachel, maar overtuigde de producers er later van dat haar persoonlijkheid beter paste bij het personage Monica, de rol die de producers eerst hadden uitgekozen voor Jennifer Aniston. Aniston vond echter ook dat ze eerder geschikt was voor Rachel dan voor Monica.
De programmaserie werd ook bekend door zijn ongebruikelijk saamhorige acteursploeg. De zes hoofdrolspelers spanden zich in ervoor te zorgen dat niet een van de spelers ging overheersen. Een voorbeeld hiervan is dat zij allen ofwel niet, ofwel voor dezelfde categorie van een prijsuitreiking genomineerd wilden worden. Ze wilden ook allemaal hetzelfde salaris. De acteurs werden zulke goede vrienden dat gastacteur Tom Selleck zich soms zelfs buitengesloten voelde.
Het personage Ursula (Phoebes tweelingzus) verscheen voor het eerst in de sitcom Mad About You als serveerster. Kudrow speelde Ursula in zowel Mad About You als in Friends. De makers van de serie waren aanvankelijk niet van plan om voor Phoebe een tweelingzus te creëren, maar ze voegden het personage toe om uit te leggen waarom Kudrow verscheen in twee series op dezelfde zender. Op een bepaald moment verschenen Mad About You en Friends in de Verenigde Staten zelfs allebei op donderdagavond.

2019-08-03 23:12:22

Full House
is een Amerikaanse komische televisieserie, die van 1987 tot 1995 door ABC werd uitgezonden. In Nederland werd de serie door RTL4 en later door Veronica en diens opvolger Yorin uitgezonden. In latere jaren heeft SBS6 de serie herhaald. In België werd de serie al door meerdere zenders uitgezonden, zoals VT4 en VijfTV.
Vanaf februari 2016 wordt er op Netflix gestart met de uitzendingen van een sequel op de serie, genaamd Fuller House, waarvan tot op heden 4 seizoenen zijn gemaakt. Het derde seizoen is sinds oktober 2017 ook op Netflix te zien en het vierde zal op 14 december 2018 verschijnen. Ook zijn de 8 seizoenen die van 1987 tot 1995 uitgezonden zijn, sinds mei 2016 te zien op Nederlandse Netflix.

Verhaal

Full House gaat over Danny Tanner, een alleenstaande vader van drie meisjes: Donna Jo "D.J.", Stephanie en Michelle. Danny is een sportverslaggever en krijgt hulp van zijn beste vriend en komiek in spe, Joseph "Joey" Gladstone en zwager Jesse Katsopolis om de kinderen op te voeden. Danny"s vrouw Pam (de zus van Jesse) is doodgereden door een dronken chauffeur en ze hebben het allemaal erg moeilijk met het verlies.
Toch gaat het leven door en de meisjes groeien op in een gelukkig gezin. Jesse trouwt met Rebecca Donaldson, de co-gastvrouw van Danny"s praatprogramma. Ze krijgen een tweeling, Alexander "Alex" en Nicholas "Nicky" Katsopolis. Ook de meisjes ontwikkelen zich en komen in de puberteit.

"D.J.
De oudste dochter is Donna Jo Margaret “D.J.” Tanner. Tijdens de serie is ze tussen de tien en achttien jaar oud. Ze is een typische puber met alledaagse problemen en ze is het niet altijd eens met de regels die haar vader voor haar opstelt. Ze overtreedt ze dan ook regelmatig, maar leert dan vanzelf haar lesje. De beste vriendin van D.J. is Kimmy Gibbler. Zij is het buurmeisje van de familie Tanner en verschijnt regelmatig op het toneel. Kimmy staat bekend om haar aparte kledingstijl en haar wilde karakter. In latere seizoenen heeft D.J. een vaste vriend, Steve Hale, die ze tijdens een vakantie naar Spanje leert kennen.
Stephanie
De middelste dochter is Stephanie Judith Tanner. Tijdens de serie is ze tussen de vijf en dertien jaar oud. Stephanie staat bekend om haar energieke karakter en ze praat graag. Haar favoriete zinnetje is “How rude!”. Ze heeft het er vaak moeilijk mee om de middelste dochter te zijn en in de latere seizoenen wil ze nog weleens onbezonnen dingen doen. Zo laat ze haar oren piercen zonder toestemming en gaat ze joyriden in de auto van Joey. Toch is ze altijd erg beleefd en schuldbewust.
Michelle
De jongste dochter in de familie Tanner is Michelle Elizabeth Tanner. Tijdens de serie is ze tussen de één en acht jaar oud. Ze heeft een sterke band met Jesse en is een erg lief en schattig kind, maar af en toe ook erg ondeugend. Haar favoriete zinnen waren: "You"ve got it dude! Oh nuts! No way,José! Oh please!" Het unieke aan Michelle is dat haar rol door twee meisjes gespeeld werd, namelijk door de welbekende tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen. Dit had te maken met de wetgeving op het gebied van werkuren voor kinderen. Het was eerst de bedoeling dat het publiek hier niet achter zou komen, maar de tweeling werd dankzij de serie enorm populair.

Rolverdeling
Daniel Ernest "Danny" Tanner - Bob Saget (1987-1995)
Jesse "Jess" Katsopolis - John Stamos (1987-1995)
Joseph Alvin "Joey" Gladstone - Dave Coulier (1987-1995)
Donna Jo "D.J." Margaret Tanner - Candace Cameron (1987-1995)
Stephanie Judith Tanner - Jodie Sweetin (1987-1995)
Michelle Elizabeth Tanner - Mary-Kate Olsen en Ashley Olsen (1987-1995)
Rebecca "Becky" Donaldson Katsopolis - Lori Loughlin (1988-1995)
Kimmy Gibbler - Andrea Barber (1987-1995)
Nicholas "Nicky" Katsopolis (#1) - Daniel Renteria (1991-1992)
Alexander "Alex" Katsopolis (#1) - Kevin Renteria (1991-1992)
Nicholas "Nicky" Katsopolis (#2) - Blake Tuomy-Wilhoit (1992-1995)
Alexander "Alex" Katsopolis (#2) - Dylan Tuomy-Wilhoit (1992-1995)

2019-08-03 23:13:17

Happy Days is een Amerikaanse televisieserie, die werd gemaakt en uitgezonden tussen 1974 en 1984. Ze won in 1978 een Emmy Award voor de montage en datzelfde jaar wonnen acteurs Ron Howard en Henry Winkler beiden een Golden Globe. Happy Days had zijn oorsprong in een aflevering van de anthologieserie Love, American Style uit 1972, getiteld Love and the Happy Days. Daarin kwamen nog niet alle hoofdpersonages uit de latere serie voor en van degenen die er al wel in voorkwamen, werden sommigen gespeeld door andere acteurs. Zo speelde Harold Gould Howard Cunningham in Love, American Style, waar Tom Bosley dat deed in de serie.
Uitgangspunt[bewerken]
Happy Days is een nostalgische terugblik op de jaren vijftig van de twintigste eeuw, gesitueerd rondom het gezin Cunningham in Milwaukee en huisvriend Fonzie (Henry Winkler). Hoewel vrouwenmagneet Fonzie in eerste instantie een bijfiguur was, werd zijn rol steeds belangrijker en werd hij uiteindelijk vanaf 1980 als eerste gecrediteerd. De rol van Richie Cunningham, de tienerzoon uit het gezin, werd gespeeld door Ron Howard, die niet alleen als acteur, maar ook als regisseur en producent naam zou maken.
De serie kreeg vier spin-offs: Laverne & Shirley, Blansky"s Beauties, Mork and Mindy en Joanie Loves Chachi. Ook werd er een geanimeerde serie gemaakt genaamd The Fonz and the Happy Days Gang.
In Nederland werd de serie van 1977 tot 1978 door de AVRO vertoond. Vanaf 1982 was Happy Days te zien op Veronica. Begin jaren negentig werd de serie dagelijks uitgezonden op RTL 4 en later op RTL 5.

Henry Winkler - Arthur "Fonzie" Fonzarelli
Marion Ross - Moeder Marion Cunningham
Tom Bosley - Vader Howard Cunningham
Ron Howard - Zoon Richard "Richie" Cunningham
Erin Moran - Dochter Joanie Cunningham
Anson Williams - Richies vriend Warren "Potsie" Weber
Don Most - Richies vriend Ralph Malph
Scott Baio - Charles "Chachi" Arcola, Joanies vriendje
Al Molinaro - Alfred "Al" Delvecchio
Lynda Goodfriend - Lori Beth
Ted McGinley - Roger Phillips

2020-01-18 21:03:47

Het kleine huis op de prairie (Engels: Little House on the Prairie) (1935) is een kinderboek van de Amerikaanse schrijfster Laura Ingalls Wilder. Uiteindelijk werd het een serie boeken, verscheidene televisieseries, diverse films en een stripverhaal. Ook is het de naam van een historische plek in Kansas.

De Little House-serie is geschreven door Laura Ingalls Wilder en gebaseerd op haar tientallen jaren oude herinneringen aan haar jeugd in het Middenwesten van de Verenigde Staten eind 19e eeuw. Het bekendste boek is Het kleine huis op de prairie, voor het eerst verschenen in 1935 in de VS. De boeken zijn geschreven in de derde persoon, waarbij Laura Ingalls het centrale karakter is. De boeken zijn eerder fictief dan autobiografisch te noemen. Wilders dochter en auteur Rose Wilder Lane hielp haar moeder met het schrijven en bewerken van de boeken. Later zijn discussies ontstaan over hoe groot haar invloed was op de inhoud van de boeken.

De televisieserie Het kleine huis op de prairie is een Amerikaanse dramaserie, geproduceerd door Michael Landon, later samen met Ed Friendly. De afleveringen duren ongeveer drie kwartier en werden voor het eerst uitgezonden door NBC in de periode 1974-1983. In het seizoen 1982-1983 kreeg de serie de naam Het kleine huis: een nieuw begin, een spin-off van de oorspronkelijke serie. In Nederland werd de serie uitgezonden door de Evangelische Omroep. SBS 6 begon in 2007 met het uitzenden van de serie tot en met het derde seizoen en in 2009/2010 werden de vervolgseries (t/m seizoen 9) uitgezonden. In 2011 en begin 2016 startte men weer van voren af aan met seizoen 1

Michael Landon speelde vader Charles Ingalls
Karen Grassle speelde moeder Caroline Ingalls
Melissa Sue Anderson speelde de oudste dochter Mary Ingalls
Melissa Gilbert speelde de middelste dochter Laura Ingalls
De tweeling Lindsay en Sidney Greenbush speelde Carrie Ingalls
Brenda en Wendi Turnbaugh speelden samen de jongste dochter van Charles en Caroline, Grace Ingalls
Dean Butler speelde Almanzo Wilder, de man van Laura Ingalls
Linwood Boomer speelde Adam Kendall, de man van Mary Ingalls
Matthew Laborteaux speelde Albert Quinn Ingalls, de geadopteerde zoon
Jason Bateman en Missy Francis speelden broer en zus James en Cassandra Cooper, geadopteerd door de familie Ingalls
Michele en Jennifer Steffin speelden Rose Wilder

2020-01-18 21:05:28

Hill Street Blues is een televisieserie die in de Verenigde Staten voor het eerst in 1981 door NBC werd uitgezonden. In Nederland werd de serie uitgezonden door de NCRV en later nog enkele keren herhaald door TV10 Gold en RTL5. In België wordt de serie op Canvas uitgezonden. De serie stond in 2002 op de 14e plaats in TV Guide"s 50 Greatest TV Shows of All Time (een wekelijks Amerikaans televisieblad).

Hoewel de kijkcijfers in Amerika nooit geweldig zijn geweest, heeft deze serie grote invloed gehad op de manier waarop televisieseries gemaakt werden. In series als NYPD Blue en ER is duidelijk de invloed van Hill Street Blues te herkennen.
Iedere aflevering bestond uit een aantal verhaallijnen die door elkaar heen liepen. Sommige werden binnen de aflevering afgehandeld, sommige liepen door over meerdere afleveringen. Het was voor het eerst dat politiemensen niet werden afgeschilderd als superagenten in snelle auto"s, maar als normale mensen die hard moesten werken onder zware omstandigheden.
Producers Steven Bochco en Michael Kozoll diepten de personages goed uit, waardoor vooral ook de menselijke kant veel aandacht kreeg. Een extra dimensie werd toegevoegd door tegenstellingen tussen de personages uit te lichten. Voorbeelden hiervan zijn de blanke zuidelijke agent Andy Renko die samenwerkt met zijn zwarte collega Bobby Hill, en pacifist luitenant Henry Goldblum en de militaristische SWAT-teamleider luitenant Howard Hunter. Alhoewel er vaak zwaarwichtige onderwerpen uit de onderbuik van de maatschappij aan bod komen, zoals drugsgebruik, banditisme, alcoholisme, racisme, kinderverwaarlozing en partnergeweld houdt men de toon af en toe luchtig of humoristisch en worden sommige karakters, waaronder luitenant Hunter, karikaturaal neergezet.
De serie belichtte veel onderwerpen uit het dagelijks leven en de manier waarop een en ander in beeld werd gebracht, moest de televisiekijker het gevoel geven dat hij naar een realityserie keek.
Hoewel de opnamen plaatsvonden in Los Angeles en Chicago, speelde het verhaal zich af in een fictieve stad ergens in het noorden van de Verenigde Staten. De naam van de serie was gebaseerd op het Hill District in Pittsburgh.
De karakteristieke herkenningsmelodie was geschreven door Mike Post, die ook verantwoordelijk is voor titelsongs van veel bekende televisieseries.

Captain Francis X. (Frank) Furillo - Daniel J. Travanti
Fay Furillo - Barbara Bosson
Sergeant Philip Freemason (Phil) Esterhaus - Michael Conrad
Officer Robert Eugene (Bobby) Hill - Michael Warren
Officer Andrew Jackson (Andy) Renko - Charles Haid
Joyce Davenport - Veronica Hamel
Detective Michael (Mick) Belker - Bruce Weitz
Luitenant Ray Calletano - René Enríquez
Detective Johnny (J.D.) LaRue - Kiel Martin
Detective Neal Washington - Taurean Blaque
Luitenant Howard Hunter - James Sikking
Sergeant/Luitenant Henry Goldblume - Joe Spano
Agent/Sergeant Lucille (Lucy) Bates - Betty Thomas
Agent Joe Coffey - Ed Marinaro
Agent Leo Schnitz - Robert Hirschfeld
Sergeant Stan Jablonski - Robert Prosky
Luitenant Norman Buntz - Dennis Franz
Detective Patsy Mayo - Mimi Kuzyk
Detective Harry Garibaldi - Ken Olin
Agent Patrick Flaherty - Robert Clohessy
Agent Tina Russo - Megan Gallagher

2020-02-20 22:00:58

M*A*S*H (De afkorting M.A.S.H. staat voor Mobile Army Surgical Hospital) is een Amerikaanse komische televisieserie op basis van een eerdere film: M*A*S*H uit 1970. De serie werd voor het eerst uitgezonden tussen 1972 en 1983.
De serie handelt over de avonturen van de bemanning van een mobiel veldhospitaal tijdens de Koreaanse Oorlog in de jaren 50. De tragiek en ellende van alledag wordt verdrongen door humor.
William Self, directeur van 20th Century Fox, besloot een televisieserie te maken naar aanleiding van de film MASH. Het decor was nog voorhanden en Fox had de rechten op de verhaallijn, dus de productie van de serie was relatief goedkoop. Gary Burghoff, die het karakter Radar O’Reilly speelde, was de enige acteur uit de film die werd gevraagd in de serie te spelen. McLean Stevenson speelde de rol van Henry Blake, terwijl hij liever Hawkeye wilde spelen. De juiste persoon voor de rol van Hawkeye werd pas op het laatste moment gevonden. Alan Alda hield de boot tot het laatste moment af, omdat hij zijn twijfels had over het spelen in een mogelijk langlopende serie en omdat hij de oorlog niet leuker wilde doen lijken dan in de werkelijkheid het geval was. Om dit te voorkomen liet hij in zijn contract opnemen dat iedere aflevering minstens één scène moet bevatten die zich afspeelt in de operatiekamer. Alda, die de serie ook gedeeltelijk regisseerde, was als enig personage te zien in iedere aflevering. Gedurende de elf jaar dat de serie speelde reisde hij ieder weekend van Los Angeles, waar de serie werd opgenomen, naar zijn gezin in New Jersey. In 1980 verdiende hij per week 200.000 dollar voor zijn bijdrage aan de serie.[bron?]
De serie kwam na 251 afleveringen tot een einde, na het winnen van talloze onderscheidingen, waaronder 14 Emmy Awards. De laatste aflevering is een van de best bekeken programma’s ooit.[bron?]
In Nederland werd de comedyserie M*A*S*H uitgezonden door de AVRO. De serie werd meermalen door commerciële omroepen herhaald.
De serie is genoemd naar en gebaseerd op het boek MASH: A Novel About Three Army Doctors van Richard Hooker.

Alan Alda speelt Capt. Benjamin Franklin Pierce alias Hawkeye
Wayne Rogers - Capt. John Francis Xavier McIntyre alias Trapper John
Mike Farrell - Capt. B.J. Hunnicut
Loretta Swit - Maj. Margaret Houlihan alias Hotlips
McLean Stevenson - Lt. Col. Henry Braymore Blake
Harry Morgan - Col. Sherman T. Potter
Larry Linville - Maj. Frank Burns
David Ogden Stiers - Maj. Charles Emerson Winchester, III
Gary Burghoff - Cpl. Walter Eugene O"Reilly alias Radar
Jamie Farr - Cpl./Sgt. Maxwell Q. Klinger
William Christopher - 1st Lt./Capt. Father Francis John Patrick Mulcahy

2020-02-20 22:00:58

Melrose Place is een Amerikaanse soapserie die in de Verenigde Staten liep van 1992 tot en met 1999. Het is een spin-off van het tienerdrama Beverly Hills, 90210, maar bevat geen enkele acteur van die serie (wel speelden enkele 90210 acteurs gastrollen in de serie). De serie speelt zich af in een klein appartementencomplex in West Hollywood.
De serie werd een groot succes in de jaren negentig en inspireerde de televisie-industrie in het maken van verscheidene andere series die zich richten op aantrekkelijke en machtige vrouwen, zoals Models, Inc., Savannah, Pacific Palisades en Central Park West.

Michael en Jane Mancini waren ooit een stabiel koppel. Michael is een gerespecteerde dokter bij de Wilshire Memorial en Jane een modeontwerper. Er komt een einde aan hun gelukkige leven als hij een affaire krijgt met Kimberly Shaw. Als Jane hierachter komt, wil ze van hem scheiden. Hun buren Alison en Billy krijgen later een relatie. Aan de andere kant woont Matt Fielding, een homoseksueel. Matt krijgt te maken met een rechtszaak na een slachtoffer van discriminatie te worden.
De serie richt zich ook op fitnessinstructrice Rhonda en diens blonde kamergenoot en tevens actrice Sandy Harling. Sandy krijgt een rol in een horrorfilm, maar laat het succes naar haar hoofd stijgen. Later wordt ze gestalkt door iemand met wie ze op een date is gegaan. Ook heeft ze een romantische link met Jake. Rhonda krijgt iets met Terrence. Aan het begin van het seizoen arriveert Jo Reynolds in het appartementencomplex na gevlucht te zijn voor haar alcoholistische ex-man. Hier krijgt ze een knipperlichtrelatie met Jake. Later in het seizoen komt ook Amanda Woodward in beeld. Ze wordt een rivale van Alison als ze Billy van haar weg probeert te stelen. Aan het einde van het seizoen verbaast ze iedereen door zelf ook een appartement te kopen.

2020-02-20 22:00:58

Miami Vice is een Amerikaanse politieserie uit de jaren 80 van de 20e eeuw. Michael Mann was van 1984 tot en met 1989 uitvoerend producent van de serie.
De serie is geïnspireerd op de drugsoorlog die de stad Miami begin jaren tachtig in zijn greep hield en waarbij de drugshandelaren vrij spel leken te hebben, extreem geweld gebruikten en geld in overvloed leken te hebben. Veel afleveringen zijn geïnspireerd op echte politiezaken uit deze periode.
In de Verenigde Staten werd de serie door NBC uitgezonden, in Nederland door het publieke Veronica tussen oktober 1985 en medio 1990. Het bekende Crockett"s Theme van componist Jan Hammer werd doordat de plaat op 4 april 1987 werd verkozen tot Veronica Alarmschijf op de volle vrijdag op Radio 3 en vervolgens ook veel werd gedraaid op de TROS donderdag op Radio 3, een enorme hit in Nederland.

Voor de hoofdrol "Sonny Crockett" werden verschillende acteurs benaderd. O.a. Nick Nolte, Jeff Bridges en Mickey Rourke werden benaderd, maar zij bedankten voor de eer. NBC had bedenkingen bij de keuze voor Don Johnson omdat hij al 34 was en voor die tijd als acteur nooit goed uit de verf was gekomen. Na het tweede seizoen kreeg Johnson een conflict over zijn honorering. Het had niet veel gescheeld of hij was vervangen door Mark Harmon.
Invloed[bewerken]


De serie deed haar best om als trendsetter in de mannenmode te fungeren. Er werd samengewerkt met Vittorio Ricci, Hugo Boss en Gianni Versace. Dankzij Miami Vice werd het populair om een T-shirt onder een colbertjasje te dragen, samen met een linnen broek en makkelijke schoenen zonder sokken. Het merk Ray-Ban heeft veel van zijn populariteit te danken aan de serie. Zelfs het dragen van een niet helemaal goed geschoren baard, de zogenaamde Five o"clock shadow, was korte tijd populair.
Door de serie werd Jan Hammer een bekende artiest. Hij haalde grote successen met het nummer Crockett"s Theme en met de soundtrack (Miami Vice Theme). Ook het nummer You Belong to the City van Glenn Frey werd bekend door Miami Vice.
Niet in de laatste plaats droeg de serie bij aan het opkrikken van het gehavende imago van de stad Miami. Door de drugsoorlogen was het toerisme teruggelopen en was het geen geliefde vestigingsplaats meer. Dankzij de serie en de daarbij behorende Miami Vice-feesten, die elk weekend werden gehouden en publiciteit genereerden, werd het Art Deco-district weer hip.

2020-03-23 00:00:00

CHiPs-Larry Wilcox en Erik Estrada

2020-03-23 00:00:00

Diana Rigg & Patrick Macnee in de TV serie De Wrekers

2020-03-23 00:00:00

Diana Rigg & Patrick Macnee in de TV serie De Wrekers

2021-11-05 00:00:00

Little house on the prairie

2021-11-05 00:00:00

The Untouchables 1959-1963

2021-11-05 00:00:00

Airwolf was een serie van CBS die het slechts drie seizoenen van 1984 tot 1986 heeft uitgehouden maar in de loop der jaren een enorme 'cult-following' heeft opgebouwd. De serie draait om een speciale helicopter en haar piloot en zijn team. In elke aflevering moest String-Fellow Hawke (Jean-Michael Vincent) criminelen en geheime organisaties bestrijden met zijn superhelicopter.

2021-11-05 00:00:00

Alexis Colby-Dynasty

2021-11-05 00:00:00

Pete Duel en Ben Murphy in een publiciteitsfoto voor Alias Smith and Jones, een western tv-serie van ABC die van 1971 tot 1973 werd uitgezonden en waarin beide twee outlaws spelen die erg populair zijn behalve bij banken en spoorwegmaatschappijen. Peter Duel en Ben Murphy als Hannibal "Joshua Smith" Heyes en Kid "Taddeus" Curry in de door de KRO uitgezonden tv-serie "Alias Smith and Jones" (1974)Pete Duel pleegde op 31 december 1971, en dus zo'n halverwege de serie, zelfmoord. De serie zou nog 17 afleveringen doorgaan maar werd nooit meer zo populair als met Duel. In januari 1973 werd de laatste aflevering uitgezonden.

2022-01-05 00:00:00

Adams familie

2022-01-05 00:00:00

All in the family in de jaren 70 een succesvolle comedyserie. Het won destijds 39 televisieprijzen, waaronder 22 Emmy Awards, 8 Golden Globes en 2 People's Choice Awards

2022-01-05 00:00:00

All in the family met schreeuwlelijkerd Archie Bunker.

2022-01-05 00:00:00

All in the Family was een tv-serie van CBS die vanaf 1971 tot 1979 werd uitgezonden en de alledaagse conflicten tussen een sterk bevooroordeelde Archie Bunker (een uitstekende rol van Caroll O'Conner) en de rest van zijn gezin ging. In Nederland werd de serie vanaf 1972 tot 1980 uitgezonden door de VPRO.Caroll O'Conner zou later nog in andere succesvolle tv-series spelen zoals In the Heat of the Night.

2022-01-05 00:00:00

All in the Family was een tv-serie van CBS die vanaf 1971 tot 1979 werd uitgezonden en de alledaagse conflicten tussen een sterk bevooroordeelde Archie Bunker (een uitstekende rol van Caroll O'Conner) en de rest van zijn gezin ging. In Nederland werd de serie vanaf 1972 tot 1980 uitgezonden door de VPRO.Caroll O'Conner zou later nog in andere succesvolle tv-series spelen zoals In the Heat of the Night.

2022-01-05 00:00:00

Allo Allo.

2022-01-05 00:00:00

Allo Allo 1.Madame Edith. 2. Yvette. 3. Mimi. 4. Maria of 5. Luitenant Gruber

2022-01-05 00:00:00

Allo Allo

2022-01-05 00:00:00

Allo Allo

2022-01-05 00:00:00

Allo Allo

2022-01-05 00:00:00

Allo Allo